Betaalsystemen

Betaalsystemen voor je website

Misschien wil je in de toekomst via je website een product aanbieden, of heb je zelfs plannen voor een complete webshop? Dan zul je wellicht een betalingssysteem moeten integreren, zodat klanten direct kunnen afrekenen. Zeker in het geval van een webshop, met meerdere producten is dit natuurlijk handig. Maar welke betaalsystemen zijn er en hoe werkt dit precies? In dit artikel probeer ik je dat uit te leggen.

Betaalsystemen voor WordPress websites

Voor WordPress zijn er verschillende betaalsystemen beschikbaar. Ik ga er 2 van deze uitlichten voor je: Mollie en Stripe.

Mollie betaalsysteem

Het eerste systeem is Mollie. Dit systeem is vooral handig als je met je webshop of bedrijf vooral in Nederland (en België eventueel) verkoopt. Je kunt dan namelijk gemakkelijk gebruik van maken van iDEAL, wat in Nederland enorm veel gebruikt wordt voor online betalingen. Ook kun je er betalingen via Bancontact voor België mee instellen. Om Mollie te gaan gebruiken moet je eerst een account aanmaken. Om een account te kunnen aanmaken, moet je ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel (in het land waar je onderneemt) en dus ook beschikken over een BTW-nummer. Zodra je een account hebt aangemaakt, koppel je ook je (zakelijke) bankrekening aan het account. Daarna gaat het team van Mollie aan de slag om je gegevens te verifiëren. Dit duurt meestal zo'n 2 a 3 dagen. Als je account helemaal geverifieerd is, kun je een zogenaamde API sleutel aanmaken voor je website of shop. Dit is een soort code, die je vrij eenvoudig aan kan maken en mocht je daar niet uitkomen, kan de klantenservice je daar mee helpen. Deze code plak je vervolgens in de plug-in van Mollie en je website is gekoppeld! Eenmaal gekoppeld kun je mensen via iDeal of Sofort laten betalen, maar natuurlijk kan men ook met credit card of PayPal betalen.

Stripe betaalsysteem

Stripe betaalsysteem
Een ander groot betaalsysteem, is dat van het Amerikaanse bedrijf Stripe. Het principe werkt eigenlijk grotendeels als dat van Mollie. Je maakt een account aan en verstrekt al je gegevens. En ook hier krijg je dan een API sleutel, die je met hun plug-in in je website zet. Het grote verschil met Mollie, is natuurlijk dat het niet Nederlands is. Verder heeft het alle manieren van betalingen in het systeem ingebouwd, ook iDeal! Er zal waarschijnlijk ook niet veel verschil in de prijs zitten. Beide bedrijven rekenen enkel een klein percentage van elke betaling die je ontvangt. Verkoop je dus niets, betaal je ook niets! Om de meest recente prijzen te vergelijken, zul je dit even bij beide moeten checken, aangezien prijzen natuurlijk wel eens kunnen wijzigen.
Welke van de 2 ik de betere vind? Ik heb hier niet echt een voorkeur in, met beide bedrijven heb ik goede ervaringen. Het komt er denk ik meer op aan, op welke markt je je richt. Verkoop je uitsluitend in Nederland en België, dan zou ik waarschijnlijk Mollie aanbevelen. Is de internationale markt meer waar je je op richt, dan zou ik voor Stripe kiezen.

Plug & Pay van IMU voor je Phoenix-website

Mocht je een Phoenix-website van IMU hebben, dan kun je binnen je website het Plug & Pay systeem activeren. Het systeem is iets duurder dan dat van een WordPress website, maar het is dan ook natuurlijk speciaal ontworpen voor het Phoenix-systeem. Naast dat men er gewoon mee kan betalen, zit er een betalen-in-termijnen-systeem in. Om dit systeem te installeren, hoef je enkel binnen je website naar "Extensions" te gaan en het systeem aan te schaffen. Binnen no-time kun je dan al een betaalpagina aanmaken. Daarnaast krijg je als bonus:
  • Kant-en-klare checkout templates        
  • Conversietechnieken en upselling        
  • Ook voor abonnementen        
  • Incl. facturen en exports        
  • Incl. alle 7 actie bonussen t.w.v. €2.277,-        
Er zijn natuurlijk nog wel meer betaalsystemen te gebruiken, zo geeft bijvoorbeeld ook PayPal een optie om betalingen op je website te accepteren. Mijn voorkeur voor WordPress websites en shops gaat toch echter uit naar Mollie en Stripe.